I perioden januar 2008-august 2010 blogget jeg om skole på bloggen Tanketråder fra en lektors hverdag. Bloggen ble til i forbindelse med min utprøving av ulike digitale verktøy og IKT-basert pedagogikk i undervisningen. Her finner du de fleste innleggene fra denne bloggen.

fredag
jan112008

Nynorsk


Dette virker som et godt tidspunkt å repetere nynorsken på. Elevene har fått vite at de har mye å gå på her, de skriver jevnt over ikke spesielt bra nynorsk. Mange har også dårlige holdninger til nynorsk. Men når karakterene kommer ser de at de taper på å ikke gjøre en innsats, og de er litt mer motiverte enn ellers. I dag jobber vi med nærlesning av noveller og grammatikk.

fredag
jan112008

Leseøkt

Vi har et ønske om at elevene skal lese mer skjønnlitteratur. For å stimulere til det gir vi dem 30 minutter hver fagdag (uke) til å lese i en selvvalgt roman. Mange av dem ser ut til å sette pris på det, men selvsagt ikke alle. Det går mye tid bort til å finne musikk, mange glemmer/har ikke bok med etc. Hvis jeg antyder at det ser ut til at for mange roter bort tiden med andre ting, og at vi derfor ikke skal ha leseøkt lenger, er det alltid mange protester. Jeg ser at vi må stramme inn litt for å kunne bruke så mye tid på dette, men jeg vil ikke skuffe alle de som følger opp. Får tenke litt på det.

torsdag
jan102008

Nytt år, nye muligheter

En klisje, javel, men sant likevel. Vi har snakket om at elevene skal blogge, og da må vi gjøre det selv også. Dette er et første famlende forsøk. Liv Kristin har allerede hengt opp hengekøya på bloggen sin, men det er ingen grunn til å tro at vi skal ha et slapt halvår her på skolen. Det er masse å ta tak i, og mye som kan bli spennende. Jeg håper at elevene tenner på blogg-ideen, og at de ser mulighetene i det. Jeg ser for meg at de skal blogge både på norsk og engelsk, men at de skal få relativt frie tøyler når det gjelder innholdet.

Page 1 ... 48 49 50 51 52